>   Nieuws   >   Maak kennis met onze collega Danny Muller

Maak kennis met onze collega Danny Muller

Bij Enderberg zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Dit keer stellen we je graag voor aan onze collega Danny Muller.

Wie ben je, wat doe je bij Enderberg en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mjin naam is Danny Muller en ik ben 29 jaar oud. Sinds zo’n 7 jaar werk ik nu bij Enderberg en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik wist niet meteen dat ik zo enthousiast zou zijn over houtbewerking en meubelmakerij. Ik heb zelfs nog kort een sportopleiding gedaan. Door een vriend van mij ben ik terechtgekomen op het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam en ik was gelijk verkocht! Je bent toch bezig met het fijnere werk en het echt vervaardigen van meubels, dit vond ik heel bijzonder. De bouw is toch wat grover. Ik kwam erachter dat ik het heel mooi vind om zelf dingen te kunnen maken. Ik had ook het idee dat ik er uiteindelijk ook veel meer waardering voor zou krijgen als ik later echt meubels voor mensen kon gaan maken.

 

‘Vaak krijg je te horen van mensen dat ze versteld staan van het feit dat wij bepaalde dingen kunnen maken, dat vind ik het mooiste om te horen.’

 

Wat doe je bij Enderberg?
Bij Enderberg hebben we 2 afdelingen in de werkplaats: de meubelafdeling en de afdeling met massief hout, waar veel restauratiewerk wordt gedaan. Na bij een aantal verschillende bedrijven gewerkt te hebben, kwam ik uiteindelijk via mijn laatste werkgever terecht bij Enderberg. Ik ben eigenlijk aangenomen als meubelmaker door de grote chef Marc. Na een poosje is daar het houtwerk bijgekomen. Tijdens mijn opleiding had ik hier al ervaring mee opgedaan en daardoor beweeg ik me nu als een soort vliegende keep over beide afdelingen. Hebben ze iemand nodig bij de meubelafdeling, dan kan je me daar vinden, en hebben ze me nodig bij de andere afdeling, dan ga ik daar naartoe! Dit bevalt me heel goed want ik vind het allebei leuk én ik wil me graag zo uitgebreid mogelijk ontwikkelen.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Enderberg! Wat ik heel leuk vind is dat we heel veel projecten in Amsterdam doen. Veel huizen daar zijn natuurlijk helemaal verzakt en vaak moet er wel een rot kozijn vervangen worden. Normaal gesproken maak je een kozijn natuurlijk haaks, maar bij dat soort huizen maken we vaak de kozijnen scheef, zodat deze in het verzakte huis past! Dat soort dingen vind ik heel mooi en leuk om te doen en ook zeker een uitdaging! Daarnaast vind ik het heel mooi van mijn werk dat je iets kunt neerzetten wat zichtbaar is en gezien kan worden. Vaak krijg je te horen van mensen dat ze versteld staan van het feit dat wij bepaalde dingen kunnen maken, dat ik vind ik het mooiste om te horen.

 

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Een van mijn eerste projecten was bij de Industrieele Grote Club in Amsterdam. Deze klassieke herensociëteit is gevestigd in een prachtig gebouw aan de Dam en zit vol met massief houtwerk! Tijdens mijn eerste project hebben we daar een bibliotheek gemaakt. Allemaal van massief kersenhout. We moesten heel veel lijsten met profileringen maken. Alles moest er natuurlijk tot in de puntjes verzorgd uitzien, met het grootste oog voor detail en mooi sierwerk. Voor mij was dit echt een prachtig project om mee te beginnen bij Enderberg!

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-04-29
Geschreven door
Birgit Soethof
Team
Vakmensen

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair