>   Nieuws   >   Circulair interieur Hogehilweg

Circulair interieur Hogehilweg

We hebben weer een nieuw project afgerond! Dit voormalige kantoorpand van de ABN Amro is gesitueerd aan de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost. Voor de HvA en de UvA is het kantoorpand, in samenwerking met de interieurarchitecten van ex-interiors en onze collega's van MVB Bouw geheel gerenoveerd. Wij konden aan de slag met het interieur. Een grote opdracht want het pand beslaat een indrukkend oppervlak van maar liefst 6.000 m2.

De focus van het project lag op circulair gebruik van materialen. Dit betekent dat het voor dit project van groot belang was dat het inbouwpakket en het meubilair zo veel mogelijk zou worden hergebruikt en dat is mooi gelukt. Daarnaast hebben we voor de nieuwe indeling van de kantoorruimtes hebben wanden geplaatst. Dit zijn niet zomaar wanden, maar speciale akoestische wanden gemaakt van gerecyclede petflessen. Door het hele gebouw hebben we 750 strekkende meter aan akoestische wanden geplaatst.

Daarnaast hebben we ook op vijf verdiepingen pantries gerealiseerd. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van uitgesproken kleuren, wat er voor zorgt dat de medewerkers niet vergeten op welke verdieping ze zijn in dit enorme pand en wat erg leuk is voor het beeld zoals te zien is op de foto’s. Andere manieren waarop we verschillende bouwmaterialen circulair hebben gebruikt is het hergebruiken van banken en tafels. De lange bank in het restaurant komt van een andere locatie en is helemaal opnieuw gestoffeerd. Daarnaast zijn verschillende tafels hergebruikt. Door deze opnieuw te spuiten konden ze 'zo goed als nieuw' op hun nieuwe plek komen te staan in het kantoorpand van de HvA en UvA. 

Tot slot hebben we ook verschillende lockers geplaatst in dezelfde uitgesproken kleuren als de verscheidene kantoorgedeeltes.  

Bekijk hieronder de foto's van het kantoorpand aan de Hogehilweg gemaakt door Isabel Nabuurs.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in. 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2022-01-20
Geschreven door
Birgit Soethof
News

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair