>   Nieuws   >   Opgeleverd Mobiele Ticketbalie Allard Pierson Museum

Opgeleverd Mobiele Ticketbalie Allard Pierson Museum

Wat een leuk project was dit! In opdracht van de Universiteit van Amsterdam en naar het ontwerp van atelier PRO architecten kregen wij de opdracht om deze verrijdbare ticketbalie te verwezenlijken.

De uitdaging was om een mobiele ticketbalie te creëren voor het recentelijk gerenoveerde Allard Pierson Museum aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam. Een groot verschil met voorheen is dat het tochtportaal bij de entree geheel verwijderd is en nu, na 150 jaar de oorspronkelijke ingang weer hersteld is. Net als vroeger staan de deuren tijdens de openingstijden weer wijd open, waardoor de ticketkiosk zowel in de zomer als in de winter een goede plek moet zijn voor de gastheer of gastvrouw. Op basis van deze kaders ontwierp Altelier PRO Architects deze ticketbalie en kregen wij de opdracht het ontwerp te realiseren. 

Om te zorgen dat de kiosk het gehele jaar in gebruik kan zijn, is deze voorzien van hete lucht verwarming. Aangezien de ticketbalie moet kunnen worden verplaatst is het mogelijk om deze van plek naar plek te verrijden. Daarnaast is de balie voorzien van een desk om achter te werken, een geluidsinstallatie, is de binnenkant bekleed met pet vilt en de buitenkant gecoat met coat14, een flexibele rubberlaag ter bescherming van de kiosk.

MVB Bouw

Dit project is onderdeel van een grotere verbouwing van het museum, uitgevoerd door ons zusterbedrijf MVB Bouw. Om meer ruimte te creëren voor het museum heeft MVB Bouw, naar ontwerp van Atelier PRO Architects, 1000m2 extra oppervlak gerealiseerd binnen de huidige rode lijnen van het gebouw. 

Lees hier meer over dit project.

Over het pand

Aan de oude Turfmarkt in Amsterdam staat dit imposante gebouw dat voorheen het oorspronkelijke hoofdkantoor van De Nederlandse Bank Huisvestte. In 1976 is het oude bankgebouw getransformeerd tot het Allard Pierson Museum. Sinds 2019 is het museum samengevoegd met de Bibliotheek Bijzondere Collectie van de Universiteit van Amsterdam. Vandaag de dag omvat Allard Pierson het museum én het kenniscentrum van Erfgoedcollecties van de UvA. 

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw interieurbouw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op.

 

 

 

 
Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2020-10-07
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Enderberg
News

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair