Maagdenhuis1
Maagdenhuis2
Maagdenhuis3
Maagdenhuis4
  >   Projecten   >   Mobiel landschap voor de Universiteit van Amsterdam

Mobiel landschap voor de Universiteit van Amsterdam

In het Maagdenhuis aan het Spui in de binnenstad van Amsterdam is het bestuurlijk centrum van de Universiteit van Amsterdam gevestigd. Een iconisch, monumentaal pand waar Architect Studio Roelof Mulder & Bureau Ira Kroes de uitdaging zijn aangegaan om de doorstroom tussen de centrale hal en de vergaderruimtes te verbeteren en een mobiel landschap bestaande uit 12 eilanden te realiseren. De groene bakens die verspreid zijn door het gebouw zorgen voor privacy voor de medewerkers terwijl ze wel het gevoel van verbinding brengen.

Met veel plezier hebben we aan de realisatie van deze ontwerpen gewerkt. Het grote pronkstuk in de hal is volledig mobiel, wat zorgt dat de ruimte de flexibiliteit behoudt om van ontvangstruimte tot evenementenhal omgebouwd te worden. Naast het imposante object in de ontvangsthal hebben we ook mogen werken aan verschillende pantries en maatwerk zithoeken. Scroll door de foto’s heen voor een impressie. Het was ook leuk om weer met onze collega’s van MVB Bouw samen te werken in dit project.

We zijn trots om weer werk te leveren in een pand wat zo’n rijke historie kent. Het Maagdenhuis is ontworpen door architect en stadsbouwmeester van Amsterdam Abraham van der Hart. De deuren van het Weeshuis voor katholieke meisjes wat hier oorspronkelijk gevestigd was werden geopend in 1780. Voordat het pand in het bezit kwam van de Universiteit van Amsterdam heeft het ook nog dienst gedaan als bank. Inmiddels is de Universiteit van Amsterdam hier al lange tijd gevestigd. Het is mooi om te zien hoe nieuwe inzichten in interieurontwerp toegepast kunnen worden in een gebouw wat al zo lang in onze binnenstad prijkt.

Weten wat Enderberg Interieurbouw & Timmerfabriek voor uw project kan betekenen? 
Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

Alle projecten
Contact
Verwachte oplevering
2022
Amsterdam
Interieur
Maatwerk
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@enderberg.nl. Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 632 91 51 

 

 

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair